Bytt gamle vinduer - spar penger

Gjør deg klar for vinteren

Det er fortsatt noen varme sommerkvelder igjen før vi går inn i høstmånedene. Utemøbler skal inn, og hagen gjør seg klar til å gå i dvale. Vi bruker mer tid inne som også betyr at vi bør isolere oss fra kulden som kommer. Siger varmen ut av gamle vinduer eller terrassedører? Et skifte av glass kan ha mye å si for både utsikten, luftkvaliteten og ikke minst strømregningen din.

 

Hvorfor bytte gamle vinduer?

Det finnes flere grunner til å skifte gamle vinduer. De første tegnene på hvorfor man bør bytte ser man tydelig selv. Et vindu som dugger er ofte tegn på et vindu som bør skiftes. Det samme gjelder kondens mellom vindusflatene; dette er ofte et tegn på at vinduet er punktert. Punkterte vinduer isolerer dårligere som deretter fører til at det krever mer oppvarming inne. Det samme gjelder trekk og temperatursvingninger som også er et tegn på at vinduet ikke lenger gir den isolasjonen man behøver. Dette går ikke bare utover isolasjonen i hjemmet ditt men også strømutgiftene øker. Man bør også huske på at disse tegnene ofte er mer synlige i gamle vinduer, og skulle vinduet være over 20 år vil det være lurt å skifte det ut.

 

Steg 1: Planlegg prosessen

Å bytte vinduer er en omfattende prosess og krever god planlegging. Når man har funnet ut hvilke type vindu man vil skifte til, og ikke minst hva man ønsker å skifte kan man videre planlegge hele prosessen og hva man behøver.

Steg 2: Korrekt utstyr

Sørg for å ha alt nødvendig utstyr på plass før du starter prosessen. Hvilket utstyr du behøver avhenger av hva du skal skifte og hvilken vindusstype du skal skifte til. Typisk utstyr man vil behøve er: bor, isolasjon, tommestokk, karmskruer, skrutrekker, vater, høvel, brekkjern, sparkel og det nye vinduet.

Steg 3: Oppmåling

Korrekt oppmåling er viktig for for selve innstallasjonen og er en stor del av forarbeidet. Vi skiller mellom hullmål og karmmål. Hullmål er målet på selve hullet i veggen mens karmmål er det utvendige målet av karmen. En tommelfingerregel er at hullmål minus ca 2,5cm = utvendig karmmål.

Steg 4: Feste av vinduet

Deretter fester man avstandskiler og plasserer karmskruer. Husk at det skal være rom for isolasjon. Selve festet av vinduet skjer ved at karmen skrus fast ved hjelp av karmskruene, og deretter monteres rammen.

Steg 5: Isolasjon

Når selve vinduet er festet skal det isoleres og fuges. Hvilken fug og isolasjonsmateriale man skal bruke er avhengig av hvilket type vindu du innstallerer. Husk å forhør deg om dette når du kjøper vinduet.

Få hjelp av profesjonelle

Ønsker du hjelp med å skifte vinduer? Vi har over 296 eksperter som hjelper deg med glass til vinduer, terrassedører, glassplater, plexiglass, rekkverk, speil, funksjonsglass og glassbyggestein. Legg inn ditt anbud i dag!

Legg inn anbud nå
Bytt gamle vinduer – spar penger
4.3 (85%) 4 votes

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer