Husk bilkontroll før ferien

Snart ruller sommerferien igang for alvor, og enten du har kort vei til feriedestinasjonen eller skal krysse flere land for å komme til paradis så er det lurt å iallefall ha fremkomstmiddelet i orden og ta med bilen på bilkontroll. Vi gir deg syv gode tips til hvordan du gjør bilen klar til sommeren.

1. Olje

Sjekk oljen før du legger ut på langtur. Olje passer på at motoren ikke skjærer seg, og er med andre ord svært essensielt for en smertefri bilferie. Endring av klima kan påvirke oljen, som igjen går utover motoren. Å sjekke oljenivået er heldigvis en enkel sak som krever lite: åpne panseret etter at bilen er varmet opp. Bruk peilepinnen til motoroljen og mål av. Er nivået for lavt kan du enten fylle på olje selv eller bestille time hos verksted. Det viktigste er at det er samme type olje man fyller på med.

2. Luft i dekkene

Å sjekke luft i dekkene er ikke bare svært viktig, det er også svært enkelt og kan spare deg for mye penger med å være føre var. Husk at en bil stappet med feriens kofferter og alle familiens passasjerer krever et annet lufttrykk enn på en vanlig hverdag. Det anbefalte lufttrykknivået finner du i instruksjonsboken til bilen. For lite luft i dekkene går blant annet ut over levetiden til dekkene. Husk å alltid sjekke luft i dekkene før du begynner å kjøre, dette er fordi luft utvider seg under kjøring på grunn av varme. Trykket kan måles på bensinstasjon eller i sammenheng med service på bil på et verksted. Og glem ikke å sjekke lufttrykket i reservedekkene! Er du usikker kan du ta med bilen p åen bilkontroll.

4. Vask og polering

Vask og polering av bilen er ikke bare for forfengelighetens skyld. Vasking av bilen utvendig utsetter rustprosesser, og polering er svært viktig for beskyttelse av bilens lakk, og derfor også viktig når man skal legge ut på langtur i sommer. Med både vask og polering tåler bilen ytre påvirkninger mye bedre. Vær obs på at man ikke må bruke for sterke kjemikaler når man vasker, som kan slite på både polering og lakk.

5. Solskjerming

Solskjerming på biltur er ikke bare for å holde lyset borte fra barna i baksetet, – det er selvsagt også for sjåføren sin del. Kjøp inn solskjerming til vinduene bak, sjekk at solkjermene foran i bilen fungerer som de skal og forbered deg på solfylte strekk bak rattet. Man får solskjerming i alle mulige størrelser og materialer, alt ut ifra hvilken type grad av skjerming du ønsker. Solskjerming kommer i alt fra stoff til monterbare plexiglass. Ikke bare er det for komforten sin del, men mest av alt for sikkerheten.

6. Bremser

Selvsagt noe av det mest essensielle for sikkerheten er at bremsene på bilen fungerer som de skal. Det er jo også noe som slites jevnlig fordi det er hyppig i bruk. Ta med bilen på en bilkontroll for å sjekke at alt er som det skal. En service av bremsene kan avdekke eventuelle slitasjer, og sjekke om det er tilstrekkelig med slitebelegg igjen på bremseklossene. Denne sjekken tas ofte i sammenheng med skift og sjekk av dekk.

7. Frontrute

Har du allerede fått en steinsprutskade på ruten er det svært viktig å få dette ordnet før en eventuell bilferie. Både smuss og fukt kan samle seg i det skadete området, som gjør at skaden blir svært mye mer omfattende enn den opprinnelig var. Det anbefales å ha med en form for plaster eller teip man kan sette over en eventuell skade som kan oppstå underveis på turen.

Godkjente bilverksted

Glem ikke varseltrekant og startkabler, man vet aldri når man får bruk for det. Visste du foressten at på Anbudstorget finner du over 50 ulike tjenester innen EU kontroll, hengerfeste, skifte bremseklosser, skifte registerreim, service, skifte girkasse og overhaling. Disse kan hjelpe deg med å foreta en bilkontroll. Statens vegvesen har nylig lansert et offentlig søkbart register over godkjente bilversted. Fra og med april 2016 har derfor Anbudstorget pålagt alle som ønsker å registrere seg som leverandør i denne kategorien, å ha denne godkjenning fra Statens Vegvesen. Alle leverandører med denne godkjennelsen vil bli merket på sin profilside med dette.

Få hjelp av profesjonelle

Ønsker du hjelp med å sjekke og fikse bilen? Vi har mange bilverksted og mekanikere som er klar til å hjelpe deg. Legg inn ditt anbud i dag!

Legg inn anbud nå
Husk bilkontroll før ferien
Rate this post

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer