Er du klar for årets snømåking?

Det er ikke lenge før snøen er et faktum. Det betyr at TV-en må skrus av til fordel for snømåking. Så da er spørsmålet om du faktisk er klar for dette, eller om du heller skal finne på noe lurt i år.

Snømåking

Det er svært få av oss som med hånda på hjertet kan si at vi synes snømåking er helt fantastisk. Det er lite som frister mindre enn å måke når det er iskaldt ute. Måking er hardt arbeid og det tar tid – spesielt for de med en stor tomt/hage/innkjørsel.

Dessverre finnes det ingen app eller magisk løsning som tar seg av dette problemet, det må noen reale krefter til.

Noen velger snøfreser

For å gjøre denne jobben noe enklere og bedre, er det mange som tyr til en snøfreser. Dette er ikke et billig hjelpemiddel, og det betyr fremdeles at jobben vil ta en relativt mye tid. Så er dette egentlig noen god løsning?

For de som har en stor hage og er fast bestemt på at snømåkingen skal gjøres selv, kan det selvfølgelig være en god investering å kjøpe snøfreser – men ta det ikke for gitt. Husk også på at du i så fall bør ha en snøfreser av god kvalitet, slik at du ikke sløser bort penger på noe som kun fungerer halvgodt.

Mann med snøfreser

Noen skaffer seg en snøfreser for snømåkingen.

Måk snøen med en gang

Det er selvfølgelig fort gjort å tenke at snømåking er noe man kan utsette. Dette er en tanke mange av oss gjerne lurer oss selv med. Vi utsetter problemet, men hva skjer da? Jo, problemet blir bare enda større. Det er nemlig slik at snøen er lettes å fjerne rett etter at den har lagt seg. En oppfordring er derfor å reise seg opp med en eneste gang, komme seg ut, og ta snøen før den blir vanskeligere å fjerne. Dette krever en del viljestyrke, men du vil altså komme bedre ut av det på denne måten. Du gjør lurt i å unngå håpløs snømåking etter at snøen har ligget en stund.

 

Kjøp inn riktig utstyr

Det er viktig at du er klar når snøen kommer. Det betyr at du gjør lurt å skrive en liste over de tingene du skal ha gjort, kjøpt inn og forberedt før vinteren er skikkelig i gang. En av de tingene som mange bommer på, er at de venter for lenge med å få utstyret på plass. Det skaper stor frustrasjon å skulle måke med for små spader, dårlige skuffer eller annet utstyr som ikke er optimalt.

Ofte må man slite seg gjennom både en og to snømåkinger før man kommer på at riktig utstyr burde vært kjøpt inn og plassert i garasjen for lenge siden. Så et godt tips er dermed å finne ut av hva slags måkeutstyr som er perfekt for akkurat deg og din tomt. Det er ikke slik at alle trenger akkurat det samme utstyret, dette er noe som varierer.

Vi har nevnt snøfreser som et hjelpemiddel, men langt ifra alle trenger dette eller får bruk for det. Det viktigste, for de aller fleste, er å ha en god snøskuffe som tåler en del og som gir et godt grep. Det kan også være lurt å ha noen forskjellige typer, slik at man har muligheten til å variere. Dette fordi snømåking er en ganske stor påkjenning for kroppen, og det kan da være hensiktsmessig å ha utstyr som gir deg variasjon.

Husk også på at det kan være lurt å kjøpe inn salt eller grus til å strø med, samt at du burde ha noen varme arbeidshansker du kan bruke til jobben, slik at du ikke får såre hender. Tenk også gjennom om det er noe annet du trenger, som kan gjøre snømåkingen og vinteren litt enklere.

 

Snørydding

Om vinteren tar egentlig det meste litt lenger tid enn både det vi er vant til og det vi setter pris på. Vi må kle på oss mer, vi må rydde bilen for snø, vi må kjøre i lavere hastighet, det kan ta lenger tid å finne parkering, og når vi kommer hjem fra jobb ser plutselig hagen helt annerledes ut enn da vi dro samme morgen. Snøen har dalt, trappen er dekket av snø, inngangen er nærmest blokkert og grusveien har plutselig blitt hvit. Du kjenner deg sikkert igjen i noe av dette, og heldigvis er det noe de fleste av oss blir godt vant til et lite stykke ut i vinteren. Likevel kan det være svært så frustrerende å skulle bruke mye tid på snørydding.

Det er ikke bare selve snømåkingen som tar tid, det tar tid å finne frem hjelpemidler og rydde dem opp igjen. Det tar også tid å finne frem riktig klær – du kan ikke ha på deg hva som helst når du skal ut i hagen for å måke.

Snørydding er og blir en stor frustrasjon. Dette er noe vi har forståelse for. Derfor kan det hende at du gjør lurt i å sette det bort til noen som har lyst til å gjøre jobben. For disse menneskene finnes faktisk – tro det eller ei.

 

Hvem skal måke snø?

Er dette et kjent spørsmål i din husstand? Bruker du og din kjære tid på å bli enige om hvem som skal måke snø? Det er ikke noe fasitsvar på hvordan man best gjør dette. Det viktigste er å dele på det, slik at det blir gjort og på en måte som gjør at alle kan beholde det gode humøret. Noen ganger er det fort gjort å mene at det er noen andre sin tur.

Et annet spørsmål er om man for eksempel skal inkludere barna i dette. Burde de eldste av de små også bli satt til å måke snø? Det er et vanskelig spørsmål som hver enkelt familie må finne ut av, men det er nok få som har barn som vil juble over dette. Heldigvis går det kanskje an å kombinere oppgaven med utelek.

For de som ofte krangler eller diskuterer om hvem som faktisk skal ha ansvaret for snømåkingen, kan det være lurt å ha funnet en løsningen på denne problemstillingen før vinteren er her for fullt. Sett dere ned og finn en plan – kanskje dere kommer til at ingen av dere skal ha det fulle ansvaret? Kanskje dere skal finne noen som kan gjøre det for dere? Eller så kan det hende at en kombinasjon er den beste løsningen. Sett bort noe av jobben, og lag en god rutine på hvem som tar seg av resterende snørydding.

 

Måker snø

Mange velger å måke snøen selv.

Snømåking av felles privatvei

Noen bor nærme en del naboer og deler da en felles parkering eller felles privat vei. Dette er noe mange allerede har systemer for, men noen opplever også dette som en utfordring når snøen plutselig daler ned. Det kan fort bli frustrasjoner når noen gjør mer enn andre, og det kan være vanskelig å få delt snømåkingen helt likt, slik at alle blir fornøyde.

Det kan derfor være lurt å ha tenkt på dette før vinteren slår til for fullt. Dersom du for eksempel deler en felles privat vei, kanskje på rundt en kilometer, kan det være lurt å sette bort måkingen. Finn et firma som kan være deres reddende engel i form av snøbrøyting som tjeneste. Så deler du utgiftene med alle som bruker denne veien, alle de du har den sammen med. Husk også på at det kan være lurt å avklare slike ting tidlig, slik at alt er avtalt og planlagt før snøen ligger på bakken.

 

Få snømåkingen gjort

Er du egentlig uinteressert i å bruke av din tid og krefter på masse snømåking i år? Er det kanskje en god investering å få noen andre til å ta seg av akkurat dette? Heldigvis finnes det mennesker som tar denne jobben for deg. Du kan med andre ord finne deg en bedrift som tar på seg det største ansvaret når det kommer til snømåking av din tomt.

 

Slik fungerer det

Hvis du nå bestemmer deg for at du ønsker å sette bort den slitsomme snømåkingen til noen som kan det, kan du enkelt bruke tjenesten på Anbudstorget. Legg jobben ut på anbud, og velg blant de tilbudene som dukker opp.

Da har du faktisk muligheten til å finne en billig løsning – du vil i hvert fall unngå å betale for mye ved at du ikke går for den første og beste løsningen/tilbyderen.

Få hjelp av profesjonelle

Ønsker du hjelp med snømåkingen? Vi har mange firmaer klar til å hjelpe deg. Legg inn ditt anbud i dag!

Legg inn anbud nå
Er du klar for årets snømåking?
4.6 (92%) 5 votes

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer