Pusse opp bad? Les disse 8 reglene først
Rate this post

Pusse opp bad? Les disse 8 reglene først

Er 2018 året du skal pusse opp badet? Da burde ta en titt her, slik at du vet hva du bør gjøre og hva du ikke bør gjøre.

Å pusse opp badet kan lage hull i lommeboken hvis det gjøres feil. Derfor er det viktig å sette av litt ekstra tid og energi ved planlegging av nytt bad. Resultatet blir som regel mye bedre når man har brukt litt god tid på å lage en plan for prosjektet.

Ønsker du deg nytt bad?

Det finnes mange grunner til at man ønsker seg et nytt bad. Ofte har man kanskje pusset opp de andre rommene da man flyttet inn, men utsatt å starte på badet. Det kan det være økonomiske grunner til. Stort sett er det en god del dyrere å pusse opp badet, enn å pusse opp for eksempel soverommet.

Hvis du stadig irriterer deg over at flisene er slitte, over badeinnredningen som er «gammeldags» eller over at fargene er helt feil – da er det på tide å gjøre noe med dette nå. Det kan faktisk være ganske energitappende å skulle irritere seg på den måten, du vil derfor bli meget fornøyd når du er ferdig med oppussingsprosjektet. Det beste tipset du kan få er følgende: Kom i gang!

Oppussing på bad

Oppussing på bad kan være svært krevende. Man bør sette fagfolk på saken slik at alt går riktig for seg. Det å skulle pusse opp et bad selv er ikke å anbefale, her må det mye kunnskap og erfaring til for å få et godt resultat.

Det finnes selvfølgelig mange grader av oppussing. Noen er fornøyde med et malingstrøk, mens andre vil ha et flunka nytt bad. Før du bestemmer deg for akkurat hva du skal gjøre, kan det være lurt å ha snakket med noen håndverkere som kan anslå pris og tidsbruk. Da vet du litt mer om hva du kaster deg inn i.

Dersom du bare er litt lei av fargene eller flisene, går det an å male eller bytte ut fliser, uten at du gjør så mye mer på badet. Da blir ikke oppussingen like stor og omfattende.

Hva koster det å pusse opp et bad?

Det er umulig å hoste opp én pris som sier noe om hvor mye det kommer til å koste å pusse opp ditt bad. Det kommer selvfølgelig an på hva du skal ha gjort, størrelsen på badet og hva du velger av materiale og innredning. Du har med andre ord gode muligheter til å påvirke prisen selv.

Dersom du kontakter flere håndverkere for å få et pristilbud, vil du raskt få en oversikt og en innsikt i hvor hardt lommeboken din vil rammes. Du kan da bruke disse tilbudene til å sammenligne og deretter velge den billigste muligheten – dersom det er det rette valget for deg.

Husk at det koster en god del å pusse opp et bad, så det er lurt av deg å enten ha satt av en god slant med penger eller i det minste forsikre deg om at budsjettet og økonomien din tåler et slikt prosjekt.

Få hjelp til å renovere bad

Selv om du skal ta deg av fargevalg og andre spennende valg, trenger du noen som kan gjøre hovedjobben. Du bør derfor vie en del tid i startfasen til å finne de rette fagfolkene.

En rørlegger vet hva som må til når det kommer til klosett, dusj, vann og avløp. En elektriker er mester på ta seg av det elektriske anlegget, som for eksempel lys, på badet ditt. En flislegger kan gjøre både gulv og vegger skinne, mens en snekker kan ta seg av dører, lister osv. Det finnes så mange fagfolk som venter på å høre fra deg – og kan hjelpe deg med ditt prosjekt.

Før du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg med å renovere badet ditt, kan det være lurt å ha lagd en plan. Finn ut av akkurat hvordan du ønsker å ha badet ditt og få det ned på papiret. Da blir det lettere å forklare håndverkerne hva du ønsker deg, og da blir det enklere for dem å levere på et nivå som gjør deg fornøyd.

Få pris av håndverker

Før du bestemmer deg for hvilken håndverker eller hvilket firma du skal gå for, bør du få en pris. Noen ønsker å ha timepris, mens andre vil gjerne ha en fastpris for hele prosjektet.

Uavhengig av om du ønsker timepris eller fastpris, ønsker du helt sikkert litt mer innsikt i dette med pris, før du tar et endelig valg. Det er på tide å ta kontakt med håndverkerne, slik at du kan komme i gang med dette prosjektet. Be dem om pris, så er de nok raske til å gi deg et tilbud.

Dersom du synes det er litt vanskelig å finne håndverkere og deretter kontakte dem, finnes det en tjeneste som er optimal for deg. Anbud er en løsning som kan hjelpe deg med å finne flere håndverkere som kan hjelpe deg med oppussing av badet. Før du ansetter noen til å pusse opp badet anbefaler vi at du leser disse “reglene” for en vellykket oppussing.

Regel #1: Start med referansene

Start alltid med å se på referansene til de som svarte på anbudet du legger ut. Tidligere arbeider har mye verdi for deg, for å se kompetansen og erfaringen håndverkeren har til våtrom. Sjekk også at bedriften er registrert i Brønnøysundregisteret.

Pass på at du ikke blindt stoler på referanser som er oppført på for eksempel hjemmesider eller Facebook. Disse ligger ute av en grunn. Ta deg bryet med å kontakte noen som har kjøpt tjenester av håndverkerne du vurderer å bruke.

Ta en titt på disse sidene for å sjekke håndverkeren:

Regel #3: Få et pristilbud og skriftlig avtale

Pristilbud over telefon er enkelt, men skal oppdraget gjøres skikkelig, anbefaler Forbrukerrådet at du får et pristilbud på papir. Tilbudet må inneholde beskrivelse av oppdraget, en tidsramme på når oppdraget skal utføres, beskrivelse av hva slags kompetanse bedriften har og til slutt en totalpris. ​En skriftlig avtale vil hindre at det oppstår uenigheter om hva som skal gjøres. En slik avtale vil også sikre at badet ditt faktisk blir ferdig til den tiden du er lovet.

Man hører stadig om mennesker som er misfornøyde med en jobb som er utført eller med en konkret håndverker. Dette kommer nok ofte av at det ikke er skrevet noen avtale, og at betingelsene derfor er uklare. Det er tryggere for begge parter å ha avtalen skriftlig.

Regel #2: Sett sammen en detaljert arbeidsliste

For å unngå misforståelser og gjøre oppdraget enklere, anbefaler vi at du lager en detaljert arbeidsliste for alt som skal gjøres. Dette kan du gjøre sammen med håndverkeren under en befaring.

Dette gjør deg sikrere på at du får badet ditt akkurat slik du ønsker. Hvis du har noen spørsmål til håndverkeren må du ikke nøle med å spørre. Det er bedre at du gjør det, enn at ting ender opp med å bli annerledes en slik du hadde håpet på.

Regel #4: Byggebransjens Våtromsnorm

Et punkt i avtalen burde være at de plikter å følge​ ​ Byggebransjens våtromsnorm​.

Dette er en norm for hvordan utførelsen skal foregå, og den skal sikre høy kvalitet og lang levetid.

8 regler for oppussing av bad

Regel #5: Lag avtale om tilleggsoppdrag

Det kan ofte oppstå tilleggsarbeid under oppussingen av badet. Derfor er det viktig at dere spesifiserer tilleggsoppdrag i avtalen med for eksempel; ved slike situasjoner skal håndverker ta kontakt med deg umiddelbart. Dette er for å hindre uforutsette utgifter på slutten av oppussingsoppdraget. I en slik avtale må fradrag, pris, tillegg, tid, etc. komme tydelig frem.

Har man ikke en slik avtale kan oppussingen i noen tilfeller ende opp med å bli dyrere enn det du hadde planlagt.

Regel #6: Formell avslutning på oppdraget

Avslutt oppussingen med en befaring for å se at alt har blitt gjort som avtalt. Skal det gjennomføres reklamasjonsarbeid må dette gjøres til avtalt tid og før sluttoppgjøret.

Velger du å holde tilbake en sum av totalprisen, må dette beløpet stå til verdien av oppdraget.

Regel #7: Ikke glem dokumentasjonen

Ikke glem at du eller eventuelt ny eier må gjøre vedlikehold av badet, så få dokumentasjon på materialer, slik at du kan utføre riktig vedlikehold og fastsette en verdi på badet.

Regel #8: Burde du gjøre noe selv?

Mange ønsker å kunne gjøre jobben selv og leie inn håndverkere kun på det obligatoriske for å få det så billig som mulig. Når du velger å gjøre dette, må du huske at avtalen må være spesifisert med hvordan arbeidsfordelingen skal være. Egen innsats kan lett forkludre til hva ansvarsforholdet er i avtalen.

Husk også på at når det kommer til bad så kan det lønne seg at alt er profesjonelt utført. Du pusser opp soverom og stue oftere enn et bad, så tenk på at du skal ha badet lenge. Da er det viktig at du er fornøyd med alle detaljer etter oppussingen.

Pusse opp bad

Det kan være krevende å komme i gang med å pusse opp badet. Man vet at det koster mye penger og at det kan ta litt tid. For de som bare har ett bad, kan det også by på logistikkproblemer. Det er greit å få det gjort så bra og så effektivt som mulig.

Hvis du likevel er der at du virkelig ønsker et nytt bad, har du ingenting å tape på å komme i gang. En ting er sikkert: Det blir hverken billigere eller enklere å pusse opp badet ditt ved å vente. Benytt deg gjerne av en anbudstjeneste for å enklest mulig komme i kontakt med håndverkere og fagpersoner. Dette kan du spare mye tid på og det gjør i grunn hele prosessen mye enklere. Det tar kort tid å legge ut et anbud og du vil få svar i løpet av kort tid.

Klar for å legge ut et anbud for oppussingen av badet? Håndverkerene​ våre står klare til å hjelpe deg!

Få hjelp av profesjonelle

Ønsker du å få et personlig preg eller få noe som passer perfekt inn hos deg? Da kan en møbelsnekker hjelpe deg! Vi har mange møbelsnekkere som er klare til å hjelpe deg med ditt prosjekt. Legg inn ditt anbud i dag!

Legg inn anbud nå

Hvorfor du ikke skal kjøpe svart arbeid

Har du vært fristet til å gjøre oppussingen litt billigere? Er det til tider fristende å bruke svart arbeid? I så fall burde du fortsette å lese – vi tror du kommer til å endre mening.

Les mer