Slik fikser du tett vask og tette rør

Tett vask og tette rør kan forekomme både på kjøkken og på badet og dannes av fett,- og matrester samt hår. Den viktigste jobben man kan gjøre i det tilfellet er forebygging. Ikke kaste ting i sluk, vask og toalett som ikke hører hjemme i rørene. Det samme gjelder matfett som man skal være forsiktig med, det er kanskje mykt mens det er varmt men med en gang det skylles med kaldt vann omformers det til stivnet fett som setter seg i rørene. Tenk deg om før du skyller noe ned. Men når uhellet først har forekommet er det heldigvis råd – vi gir det de beste tipsene mot tette rør.

Man kan også sjekke fettvett.no som er et nettsted som informerer om hvordan man bør kaste fett og matrester riktig for å øke kunnskapen om hva som hører til i avløp og ikke.

Varmt vann

Det beste man kan gjøre for å forebygge tette rør er å skylle med varmt vann. Utfordringen er dog at man mest sannsynlige bare forskyver problemet. Bor man i leilighet kan dette bety at man bare flytter problemet litt lenger mot naboen, som bare utsetter problemet uten å løse det for noen.

 

Vakumpumpe

Hvorfor bør man forsøke å ordne problemet fysisk fremfor kjemikaler? Kjemikaler kan både ødelegge rørene, samt kan stoffene ende i badevann. En av de eldste metodene for å fikse en tett vask er en enkel vakumpumpe, hvor man pumper opp det som eventuelt har satt seg fast. Dette er også en god metode fordi man ikke skyver problemer lenger ned i systemet, men heller får det opp.

Avløpsåpner

Det er mange som tyr til kjemikalier når uhellet først er ute. Den største utfordringen er at kjemikalene må skylles ned ordentlig etter bruk, noe svært få gjør. Resultatet blir at pulveriserte avløpsåpnere forsteiner seg og blir nærmest som sement i rørene. Samt er ikke kjemikalene bra for hverken rørene, eller avløpene hvor vannet renner ut. Et bra alternativ for å løse opp tett vask er Mudin avløpsåpner som trenger gjennom vann, løser opp fett og hår i tillegg til å drepe bakterier. Sammenlignet med andre avløpsåpnere er denne skånsom mot rørene uansett om de er av plast, stål, betong eller gummi.

 

Rense rørene

En siste utvei er å demontere selve rørene og rense dem. Ved å demontere rørene får man også bedre tilgang som gjør at man kan bruke både rensekost eller tynne høytrykkspylere for å rense de ordentlig. Dette er en svært effektiv metode mot tett vask, men utfordringen er at man bør vite hva man gjør for å gjennomføre dette. Dette gjelder både demonteringen, rensingen og for å utføre selve innstalleringen igjen. Det anbefales å bruke fagfolk til slike demonteringen og rensing – mangel på kunnskap kan føre til større skader som betyr større utgifter når det igjen må repareres.

 

Lurt å bruke Anbudstorget

Hos Anbudstorget har vi over 400 eksperter som kan hjelpe deg med alt fra avløp, vvsarbeid, sanitæranlegg, varmeanlegg, brannslukkingsanlegg, baderom, toalett og varmtvannsbredere.

Legg inn anbud nå
Slik fikser du tett vask og tette rør
4.4 (88%) 5 votes

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer