Ulike typer solskjerming

Solen titter frem og vi elsker det! Men noen ganger har vi behov for å la den bli ute. Vi gir deg forklaringer og råd om de åtte beste løsningene for solskjerming.

Markiser

Markiser kan brukes både på vinduer, over terrassen og vertikalt. Ved hjelp av markisene kan du skjermes fra sol direkte inne, eller om du behøver skygge ute.

Vindusmarkiser

Ved vinduene kan man velge mellom kurvmarkiser eller markise med fjærarm. Vindusmarkiser kan skreddersys, og man kan velge motor eller manuelldrift. Ønsker man en mer visuell attraktiv markise kan man bruke kurvmarkisen, som skjermer bedre for sidelys. Denne brukes også ofte av butikker eller restauranter da den er praktisk og fordi den pynter på kledningen.

Terrassemarkiser

Gir mulighet til å nyte frisk luft selv om det er dårlig vær. Godt alternativ til tak da man kan rulle den inn om man ønsker å slippe solen inn.

Parasoller

Søk ly for både sol og regn! En parasoll beskytter for både sollys og regnvær, og er praktisk da den enkelt kan slås opp eller ned. Ikke minst er det den mest mobile solskjermingen. Fordi den er så tilpasningsdyktig passer den også perfekt til alle typer uteområder, uansett om man har liten eller stor plass; den kommer i alle mulige størrelser.

Pergola

Pergola er opprinnelig en italiensk løsning som er både estetisk attraktiv og praktisk til å skjerme. Pergolaen tåler all slags vær, og er både stabil og funksjonell nettopp fordi den konstrueres i bakken. Før i tiden bygget man pergolaer som slyngplanter festet seg i, mens nå kommer pergolaen som markiser med både tak og vegger.

Solseil

Seilduk, eller solseil, blir stadig mer populært. Med disse kan du skjerme både uteplass og terrasse mot sol og regn. Når solen steker som mest er det deilig å ha et solseil som slås ut og gir skygge.

Screens

Screens er en mer robust utgave av rullegardinen, og henges ute. Den integreres i husets fasade. Screens reduserer ikke bare lysinslipp men også varmeinnslipp. På grunn av tekstilen er det svært enkelt å holde rent. Det er enkelt å montere, og man kan se gjennom selve duken fra innsiden.

Solfilm

Vindusfilm, eller solfilm, vil beskytte hjemmet fra skadelig stråling. Faktisk så fjerner den opp til 99% av UV-strålingen og reflekterer opp til 90% av solens energi. Du vil få et bedre inneklima, i tillegg til at du beskytter både møbler og tekstiler mot falming.

Persienner

Man har både utvendig og innvendig solskjerming. Det som er så bra med persienner er at de sopper varmen før den kommer inn i rommet og det er derfor denne løsningen har lavest varmeinnslipp av alle.

Plissegardiner

Fordelen med plissegardiner er at de kan plassers både i takvindu, skråvindu og ulike andre typer vindusformer. I tillegg er det du som bestemmer hva den skal skjerme for ettersom du selv bestemmer plassering. Her kan man også bestemme farger og mønster etter hva som passer best i hjemmet. På denne måten kan solskjermingen bli en del av interiøret. er.

Liftgardiner

Liftgardin er en svært pen måte å skjerme mot både lys og innsyn. Fordi den kan rules både neden,- og ovenfra kan man bestemme selv hva det skal skjerme. Fordelen med liftgardin er også at man bestemmer selv tykkelsen, ut ifra hvor mye man ønsker å skjerme. Man kan velge mellom transparent, tett eller mørk.

Rullegardiner

Rullegardiner er en effektiv og enkel type solskjerming som kan mørklegge rommet totalt. Vil du ha en type rullegardin som er en mellomting, finnes også zebra rullegardin. Det lønner seg å kjøpe en rullegardin av bedre kvalitet – da er du sikker på at den vil holde i mange år.

Lamellgardiner

Lamellgardiner har flere bruksområder; det kan brukes både som solskjerming, dekorasjon og dele inn rom. Det fine med lamellgardiner er at man kan velge blant mange ulike tekstiler, både med dekorasjon, enkelt mønster eller ensfarget. Dette gjør at det blir en del av interiøret. Denne løsningen er spesielt bra for store vindusflater.

Panelgardiner

Med panelgardiner har du fleksibel plassering. I løpet av dagen vil lyset bevege seg og dermed også behovet for solskjerming. Da flytter du på en eller flere paneler. Du får de også i ulike typer vev – alt etter hvor stort behovet for skjerming er i de ulike rommene.

Vi har nesten 100 ulike fagfolk innen solskjerming. De kan hjelpe med både markiser, parasoller, lamellgardiner, screens, pergola, plissegardiner og liftgardiner.

Ulike typer solskjerming
4.5 (90%) 4 votes

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer