Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Bilverksted Trondheim

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!

På jakt etter et bilverksted?

Er det på tide å ta med bilen til et verksted som kan ta en sjekk? Som med det meste annet, trenger også bilen vår pleie og omsorg.

Ute i garasjen står noe du er ganske avhengig av, nemlig bilen din. Noen ganger kan det være lett å glemme dette viktige hjelpemiddelet som gjør hverdagen så mye enklere. Vi tenker jo ikke alltid på å gi den pleie, reparasjoner og omsorg. Men plutselig kan det skje at man blir tvunget, og da vil man fort tenke at man heller skulle vært litt føre var.

Det er nemlig slik at man noen ganger kan unngå de store skadene og problemene, ved å hele tiden være nøye på vedlikehold. Vedlikehold høres kanskje kjedelig og dyrt ut, men du kan spare både penger og tid i det lange løp.

 

Bilverksted

De fleste har et forhold til bilverksted og mekanikere, iallfall så godt som alle som har en bil. Bilen må nemlig innom et slikt verksted innimellom. Om ikke for å reparere noe, så for å ta en EU-kontroll eller en annen sjekk.

Det finnes naturligvis mange forskjellige bilverksted og man kan alltid finne et som er sånn cirka i nærheten. Noen velger å ha et fast bilverksted som de alltid bruker, mens andre tester ut forskjellige steder for å finne det beste verkstedet og den beste prisen. Her kan man selv velge hva man foretrekker, men det er alltid lurt å undersøke prisene. Følg i hvert fall med dersom du plutselig ser store forskjeller i pris på ditt faste bilverksted.

 

Hva gjør et bilverksted?

Bilverksted er et sted man sender bilen for at den skal få litt stell. Service og EU-kontroll er de to tingene som bilverksted oftest tar seg av, i tillegg drar man selvfølgelig innom et verksted hvis noe har skjedd med bilen: en skade, en feil, en bulk, og lignende. Noen bilverksted vil i tillegg tilby veihjelp dersom du er fast kunde og/eller tar servicen din hos dem.

Det kan variere noe fra verksted til verksted hva slags bilmerker de tar imot og/eller er best på. Har du en elbil eller et «spesielt» merke, kan det hende at du skal oppsøke et verksted som driver mest med akkurat disse biltypene. Ofte kan merkeverksteder være litt dyrere, men til gjengjeld er de spesialister på det spesifikke merket.

En service på bilen din kan ha ulikt innhold. For det første kan dette variere fra verksted til verksted, og for det andre vil det komme an på bilen din og hva du ønsker. Noen bilverksted vil muligens operere med en slags «standardpakke», men de fleste vil også ha muligheten til å tilpasse servicen etter dine ønsker og behov.

 

Få hjelp av et verksted

Det hender at man trenger hjelp til å fikse ting. Når det kommer til bilen er det få som er eksperter på å ordne opp hvis noe ikke er som det skal. Du kan da tilkalle et verksted og be om hjelp til dette problemet.

Det finnes flere ulike måter å ta kontakt med et er verksted på, det kommer først og fremst an på hva du er komfortabel med. Noen liker å ringe, mens andre liker å sende en skriftlig henvendelse. Uansett kan det lønne seg å be om et pristilbud.

Du kan for eksempel få hjelp til dette:

 

  • Service og vedlikehold
  • Små og store reparasjoner
  • Eu kontroll
  • Dekkskifte
  • Olje og oljeskift
  • Nytt tilbehør
  • Service på AC eller varmeanlegg
  • Lakkering
  • Sjekk av bremser
  • Sjekk av batteri

Dette er bare en liste over noe av det du kan få hjelp til. Har du spørsmål om bilen din eller lurer på hva et verksted kan hjelpe deg med, kan du selvfølgelig ta kontakt å høre.

 

Merkeverksted

Det finnes både merkeverksted og verksted som er uavhengig. Det er altså opp til deg hva du skal velge. Det kan være store prisforskjeller, så her gjelder det å ha et fokusert blikk.  Det er vanskelig å gi et helt bestemt og konkret tips om hva man skal velge, da dette rett og slett kommer an på bil, situasjon og behov.

For mange kan det lønne seg å velge et merkeverksted. Disse kan være bedre på akkurat din bil, da de har spesialisert seg på det enkelte merket. Det vil være vanskelig for en reparatør å være best på absolutt alle merker, derfor kan det være smart å gå til en som er best på akkurat ditt bilmerke. Når det er sagt, så er dette langt ifra noe fasitsvar. Det kan hende at prisforskjellen og ventetiden spiller såpass stor rolle at du får mye mer igjen for å velge et uavhengig verksted. Dette er faktorer som du selv må ta en vurdering på.

Du gjør uansett lurt å sjekke hvilke muligheter du har og sammenligne ulike priser. Har du en garanti eller en serviceavtale, kan det være lurt å ta en ekstra god titt på disse papirene slik at du vet hva du har å forholde deg til.

For å være sikker på at du velger et bra bilverksted kan du gjerne sjekke at de er medlem av en bransjeorganisasjon og at de har en nettside som virker seriøs og gir et godt førsteinntrykk.

 

Er service på bilverksted dyrt?

Det er mange som frykter at en service på bilen vil føre til at lommeboken blir fullstendig tom. Slik trenger det så absolutt ikke å være. Det er alltid lurt å sammenligne priser og finne det billigste alternativet, men du må huske på at det å ta bilen jevnlig til service kan føre til at du faktisk sparer penger i lengden.

Se bare for deg at bilen får store slitasjeskader. Det kan bli utrolig dyrt, og i noen tilfeller kunne slike skader vært unngått ved å jevnlig ta en sjekk. Det er nesten litt som med oss mennesker og tannlegen. Det er alltid lurt å ta turen innom jevnlig – og det kan føre til at vi unngår hull. Tross alt, planlegger du antageligvis å ha bilen din i lang tid fremover. Derfor er det utrolig viktig med jevnlig service.

 

EU kontroll

For de fleste er «eu kontroll» noe de forbinder med stress, kostnader og kanskje er det til og med noe mange gruer seg til, i frykt for at bilen har store mangler eller feil.

EU kontroll er obligatorisk og derfor er man helt nødt til å forholde seg til disse reglene dersom man skal fortsette å kjøre bil på norske veier. En EU kontroll trenger nødvendigvis ikke bli så dyrt heller, det kommer helt an på hvor mye skader bilen din eventuelt har.

Dersom du alltid er flink til å ta med bilen på service, vil det være mindre sannsynlighet for at EU kontrollen gir noen store overraskelser. Dessuten kan du også ha fokus på å gi bilen godt vedlikehold, slik at den opprettholder standarden sin lenger.

 

EU kontroll pris

Pris på EU kontroll varierer fra verksted til verksted. Det kommer altså an på hvor du velger å ta kontrollen. Ofte vil selve kontrollen ligge på en tusenlapp eller rett i underkant, men så kommer totalsummen selvfølgelig an på hva som må gjøres eller repareres etter kontrollen.

Før man gjennomfører en EU kontroll kan det være lurt å sjekke at de vanligste tingene på bilen fungerer. Som lys og lyspærer, setebelter, speedometer, vindusviskere, speil, horn og lignende. Det er også lurt at du passer på at du har refleksvest i bilen, at vognkortet er i orden og på plass og at bilen er ryddig og ren. Dette er et godt utgangspunkt før en EU-kontroll.

 

Reparere bil?

Har bilen din fått seg en bulk eller en skade? Da er du kanskje på jakt etter noen som kan fikse dette problemet. Det er alltid dumt å vente med å reparere en bil, dette er noe man bør få ordnet omgående.

Ta gjerne kontakt med et bilverksted for å forklare dem omfanget av skaden. Da vil de kunne gi deg et cirka pristilbud, i tillegg til at de vil kunne si noe om når de kan fikse dette og hvor lang tid det eventuelt vil ta. Det er alltid en fordel at verkstedet vet hva som skal fikses, før de går i gang.

Noen ganger er det selvfølgelig slik at man ikke helt vet akkurat hva som er galt, men man har som regel en mistanke og uansett kan man beskrive hva som er problematisk eller hvordan bilen «oppfører seg».

 

En bilmekaniker kan hjelpe deg

Husk på at du vil kjenne på en hel del frustrasjon hvis du skal fikse ting selv eller hvis du prøver å utsette problemet. Bilen er utrolig viktig for de fleste av oss og det er for mange transportmiddelet som passer på at man kommer seg til og fra jobb. Altså har bilen en stor betydning for inntekten.

Du skal derfor ha i bakhodet at en bilmekaniker er klar til å hjelpe deg akkurat når du har behov for det – du trenger ikke nøle med å ta kontakt. En mekaniker gjøre sitt ytterste for å behandle bilen din som om det skulle vært sin egen.

Før en bilmekaniker skal hjelpe deg er det noen smarte huskeregler du gjerne kan merke deg:

 

Be alltid om pristilbud

For det første er det alltid godt å vite hva man må regne med å betale. De fleste hater ubehagelige overraskelser, og spesielt når det dreier seg om fakturaer. Derfor er det viktig at du ber om pristilbud også når du skal levere bilen din til reparasjon. For det andre kan dette føre til at du finner billigste pris (hvis du ber om tilbud fra flere steder).

 

Få verkstedet til å spesifisere hva som skal gjøres

For å være sikker på at det ikke blir noen misforståelser og for å unngå at du ikke får det du betaler for, gjør du lurt i å be bilmekanikeren om å skriftlig spesifisere hva som skal gjøres. Be verkstedet om å inkludere når (tidsbruk) og til hvilken pris. Da vil du være tryggere på at resultatet lever opp til dine forventninger, og du er sikrere på hva som er avtalt. Dette burde bilverkstedet være positive til også.

 

Gi verkstedet alle nødvendige opplysninger

Din viktigste oppgave er å gi bilmekanikeren alle nødvendige opplysninger om bilen din. Mekanikeren vil nok spørre deg om det han eller hun har behov for å vite, men vær gjerne rask med å levere fra deg både informasjon og dokumentasjon.

 

Ikke er fornøyd? Vær rask til å melde ifra

Hvis du i etterkant av reparasjonen eller servicen ikke er fornøyd med jobben som er gjort, eller oppdager noen mangler eller feil, er det viktig at du sier ifra i løpet av kort tid. Ikke utsett dette, si ifra så fort som mulig. Da er det større sjanse for at du blir tatt seriøst og for at bilverkstedet tar en ny runde.

 

Få tilbud nå

Hvis du nå har fått tenkt deg litt om og kjenner på at det faktisk er på tide at du lytter til kjøretøyets behov, har du muligens kommet frem til at du skal sende bilen til en aldri så liten service. Dersom du vil ha hjelp til å komme i kontakt med verkstedene, kan vi gjerne hjelpe deg videre.

Du kan enkelt legge jobben ut på anbud. Dette er en lett måte for deg å komme i kontakt med bilmekanikere på. Du får også muligheten til å vurdere ulike firmaer og sammenligne pristilbud.

Mange synes dette er en tjeneste som gjør alt både bedre og billigere. Det går fort og det er du som skal ta den endelige avgjørelsen uansett! Husk: Det er lurt å behandle bilen din bra, du skal ha den i lang tid fremover – forhåpentligvis.