Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Skorsteinsarbeider Stavanger

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!

Trenger du en murer? Slik finner du rett person til jobben

 

Er du en av de mange som ser etter en murer? Noen synes det kan være litt vanskelig å vite hvordan man går frem for å finne rett person til jobben. Etter at du har lest denne artikkelen vil du forhåpentligvis ha et bedre utgangspunkt for å ta det valget.

 

Murer

Boligen vår må til tider oppdrageres og endres. Det er langt ifra alt vi kan gjøre selv, derfor trenger vi mennesker med spesielle kunnskaper og ferdigheter. En murer er en som tar oppdrag som har med murverk å gjøre. Det kan for eksempel være snakk om en grunnmur, støping, flislegging, ny peis eller ildsted, eller ny betong for å gjøre hagen og fasaden finere. En murer kan hjelpe deg med mye, så det aller viktigste er at du er et klar på akkurat hva du skal ha gjort og hva slags resultat du ønsker.

 

Du har kanskje brukt en murer før? Mange av oss har det, og det betyr at det også finnes mange ulike erfaringer der ute. Noen ser ut til å stort sett alltid bli fornøyd med jobben som utføres av håndverkere. En murer ønsker å skape et resultat som du som kunde blir fornøyd med, men det betyr ikke at du nødvendigvis skal velge en håndverker helt «i blinde». Gjør en god jobb på forhånd, da er det større sannsynlighet for at du finner en tilbyder som leverer ønsket kvalitet.

 

Selv om denne artikkelen ikke skulle klare å sette fingeren på akkurat det du ser for deg av oppdrag, trenger ikke det bety at en murer ikke kan hjelpe deg. Uansett hva du sitter på av tanker, idéer, drømmer og håp, kan du alltid prøve deg frem ved å spørre en murer. Kan de ikke hjelpe deg, vil de svare dette og mest sannsynlig har de også et forslag til hva du trenger av andre fagpersoner og hjelp. Du gjør altså lurt i å forsøke, selv om du er usikker på om ditt prosjekt er noe en murer tar på seg som oppdrag.

 

Det er også verdt å nevne at det finnes utrolig mange murere der ute. Som i alle yrker og bransjer, finnes det ulike firmaer som har ulik kompetanse. Det betyr at det kan være lurt å finne en murer som er spesielt god på akkurat det du skal ha gjort. Det kan i hvert fall være lurt å undersøke litt, slik at du finner det ut på forhånd hvis du trenger en person med noen spesiell kompetanse. I noen tilfeller kan det også hende at du trenger en annen håndverker, i tillegg til en murer.

 

Murmester

En murmester er en som er ekspert på murarbeider. Det betyr at du for eksempel kan ta kontakt med en murmester dersom du skal pusse opp badet ditt og legge nye fliser. Det er selvfølgelig ikke bare fliser på badet du kan få hjelp til å legge, stadig er det flere som ønsker fliser også andre steder i huset. En murmester har god erfaring med fliser og kan garantert levere et god resultat.

 

Du kan også ta kontakt med en murmester hvis du trenger hjelp til støping, fasadepuss og pipepuss, Leca-vegger, grunnmur, gjerder og så videre. Som du skjønner kan det være mange grunner til å leie inn en murer til å utføre et oppdrag.

 

Murerfirma

Hver eneste gang man skal finne seg en håndverker er det en evig lang reise for å finne frem til den perfekte personen eller det beste firmaet. Det er rett og slett litt vanskelig å velge. Det er flere grunner til at dette valget tar litt tid. Noen ganger handler det mest om at vi kan for lite om temaet, og at det derfor blir vanskelig. Mens andre ganger dreier det seg om at vi er spesielt opptatte av pris, ikke vet hvor vi skal lete, eller at man rett og slett har for store forventninger.

 

Heldigvis finnes det mange personer før oss som har brukt håndverkere og som har erfaringer de kan dele med oss. Dette gjør oss smartere og gjør at vi har et bedre utgangspunkt når vi skal velge.

 

Ett av de store spørsmålene kan være om man skal sette én person til å utføre oppdraget eller om man skal gå for å leie inn et trygt og godt murerfirma? Dette kommer selvfølgelig an på hva du skal ha gjort og hva du har av tanker om pris og tidsperspektiv. Håndverkere er til tider svært opptatte, det kan derfor lønne seg å sjekke godt opp om hvem som faktisk kan ta på seg jobben du skal ha gjort. Da vil du også raskt se hva slags firmaer som er tilgjengelig. I tillegg er kompetanse og erfaring to viktige ting å se etter når man skal velge murerfirma og håndverker.

 

Et større murerfirma kan ha fordeler som at de for eksempel også er tilknyttet andre håndverkere. Det kan være svært gunstig dersom du jobben du skal ha gjort krever litt ekstra ekspertise.Få hjelp av håndverker

Er du fremdeles der at du lurer på om du skal gjøre jobben selv eller om du skal skaffe en håndverker? For mange kan det selvfølgelig tanken på å spare penger være fristende, men en del av oss har en tendens til å glemme at tid er penger. Noen av de oppgavene vi prøver oss på selv, når vi skal oppgradere hjemmet, tar gjerne mye mer tid enn om en håndverker hadde stilt opp.

 

Når det kommer til resultat vil det også være relativt stor forskjell på noe man har gjort selv og på noe en profesjonell håndverker har gjort. I hvert fall med mindre man er «super-handy» selv.

 

Dersom du er i tvil er godt tips å bruke litt god tid på å finne ut av hvor stor jobben faktisk er. Bruk nettet for det det er verdt, og spør gjerne noen bekjente som har gjort lignende oppgradering tidligere. Før du setter i gang er det lurt at du har innsikt i hvor lang tid det vil ta og du bør være helt sikker på at det er noe du faktisk kan klare selv. Er du usikker, vil det tryggeste valget alltid være å leie inn en håndverker.

 

Hva gjør en murer?

Snekkere, rørleggere og elektrikere er håndverkere vi stadig hører om. De fleste av oss kjenner godt til disse yrkene og vet hva de kan gjøre for oss. Ikke alle er like godt kjent med en murer. Derfor er det kanskje slik at ikke alle er klar over hva slags type oppdrag de kan få utført av denne type fagfolk.

 

Kanskje kjenner du en murer aller best som en flislegger? Det kommer helt an på hvor du er i livet og hva du har gjort med hus og hjem.

 

Teglmuring

Det er mange som ønsker en oppgradering av sin teglfasade, det vil si at denne skal rehabiliteres. Det kan også hende at man skal i gang med et nybygg og av den grunn trenger teglmuring. Dette er noe en murer gjør. Når du henvender deg til en murer for å spørre om pris på hjelp til teglmuring, kan det lønne seg å opplyse om hvor stort eller lite oppdraget er.

 

Innenfor teglmuring kan det for eksempel hende du ønsker en av disse jobbene utført:

  • Rehabilitering av teglmur eller teglfasade

  • Oppføring av pipe eller skorstein

  • Rehabilitering av pipe eller skorstein

  • Muring og/eller montering av peis eller ildsted

 

Dersom du ikke finner jobben du skal ha utført blant disse punktene, kan du gjerne allerede nå sette deg ned og skrive en kort og konkret beskrivelse av hva du skal ha gjort. Inkluder alle viktige detaljer. Da blir det enklere å finne riktig håndverker til jobben.

 

Hvis du jobber med et byggeprosjekt og skal ha en ny bolig er teglstein definitivt et alternativ du burde vurdere. Mange velger å gå for denne typen byggemateriale fordi det er utrolig enkelt å vedlikeholde. I tillegg til det praktiske aspektet er steinen også moderne.

 

Blokkmuring

Leca-blokken er godt kjent i Norge, det er mange som velger Leca når de skal bygge noe nytt. Det finnes mange fordeler, som for eksempel at det skal gi et godt innemiljø og at det er et svært bra materiale når det kommer til isolering.

 

Oppdrag som har med blokkmuring og Leca-blokker å gjøre kan for eksempel være:

  • Bygging av garasje

  • Uteområde

  • Murvegg til nybygg

 

Pussing

Materialet mur trenger naturligvis pussing og overflatebehandling. Ofte brukes for eksempel slemming og puss for å få en mur til å bli helt tett. Dette er viktig for at konstruksjonene skal bli luft- og vanntette.

 

Noen ganger må man også fjerne gammel puss og legge til ny. Dette er noe mange murere kan ordne. Vedlikehold er alltid viktig, derfor kan det være lurt å vite om hva som bør gjøres med boligen og når det bør gjøres.

 

Gamle hus kan for eksempel miste murpuss. Da vil man se at biter faller av fra husets fasade. Opplever man dette, burde man helt klart få reparert skadene. Løsningen kan være å fjerne gammel murpuss og påføre ny.

 

Har du et gammelt hus og er usikker på hva slags stand murveggene dine er i, kan du gjerne spørre en murer om de kan ta en befaring.

 

Natursteinsmuring

Naturstein er vakkert og kan brukes til mye. Det er mange som ønsker å bruke naturstein for å lage trapper, fasader, porter, gjerder eller noe annet som gjør hagen og husets fasade penere å se på.

 

Hvis du skal oppgradere hagen din og bruke naturstein til å gjøre dette, er det helt klart en god idé å ta kontakt med en murer som har god erfaring med dette. Hvis du allerede har naturstein i din fasade, kan det hende at du etter hvert trenger renovering eller en form for oppgradering. Husk at natursteinsmuring kan brukes til mye – du har mange valg.

 

En stor del av natursteinsmuring er å frakte materialet. Dette er altså noe du burde finne ut av på forhånd. Du må være tydelig på avtalen du lager med håndverkeren, altså må dere bli enige om hvem som tar seg av å hente og frakte steinen som skal brukes (og hvem som har ansvaret for å bestille steinen). Til en del oppdrag vil det være behov for gravemaskin, det kan derfor være lurt å høre med murerfirmaet om dette er noe de har tilgang til.

 

Flislegging

Flislegging er kanskje den tjenesten en murmester får mest henvendelser om. Ofte er det bad eller våtrom som skal ha en oppgradering i form av nye fliser. Et bad blir som oftest helt forandret med en gang det blir flislagt, det er derfor mange som velger dette når oppussing står for tur.

 

Husk at du også kan ta kontakt med en murer dersom du skal flislegge andre steder. Dette er noe de virkelig er gode på. Spør også gjerne om tips, hvis du er usikker på akkurat hvordan du vil ha badet ditt og hva slags flistype du skal gå for.

 

Muring og montering av peis og piper

Hvem er det som ikke drømmer om en lekker peis i stua? Muring og montering av både peis og piper er noe som stadig blir mer etterspurt. Det kan for eksempel være pipe til et nybygg, eller at du skal renovere en gammel pipe. Det kan også være at du ønsker deg en helt ny peis inne, og da lurer på hva som må til (kanskje både inne og ute).

 

Uansett hva slags prosjekt du har på gang, kan du ta kontakt med en håndverker for å få hjelp. En godt råd er å legge jobben ut på anbud slik at du kan la firmaene konkurrere om å få akkurat deg som kunde.