Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Taktekker Sørum

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!
Trenger du Taktekker i Sørum? Anbudstorget hjelper deg å få god pris fra Taktekker i Sørum. Det er GRATIS og uforpliktende for deg som forbruker.
32 lokale leverandører som leverer Taktekker tjenester i Sørum.
  • Vpp Interiør Vladan Perovic
    Oppfølging av byggearbeider, snekkerarbeider, entreprenør,  rehabilitering av boliger, anleggsarbeid, muring, tømrerarbeider,  maling, taktekking. Montere trapper og bygningsartikler. Snekker  tjenest...
    • Lillestrøm
  • Thumb yani construct as
    Yani Construct AS
    We are a young company with a compact team, handpicked for their competence and relevant expertise in the construction sector. Each member of our team has at least 5 years of experience in the Norwegi...
    • Strømmen

På jakt etter taktekker?

Ønsker du å få lagt et nytt tak, eller har du behov for reparasjon av tak? En taktekker kan hjelpe deg med nettopp dette. Taktekkere tilbyr også blikkenslagertjenester dersom du også skulle ønske å bytte takrenner. Vi gir deg råd og tips og hjelper deg mer enn gjerne med å finne den beste taktekkeren i ditt område.

 

Å få tekket taket 

Det er taket som beskyttet huset mot ytre elementer. Derfor er det viktig at du velger riktige materialer og en dyktig taktekker som kan tekke taket med materialet du foretrekker. Enkelte velger å tekke taket sitt selv, men det kan være greit å ansette en taktekker om man ikke har peiling på hvordan man tekker et tak. Å tekke et tak betyr i praksis å feste shingel, membran, takstein eller takbelegg på tak med hjelp av ballast, asfalt, lim, sveising, bolter eller skruer. Taktekkere utfører dette på blokker, hus, kommersielle bygninger idrettshaller og de rehabiliterer også eksisterende tak. De kan også utføre arbeid i våtrom og terrasser.

 

Hva er taktekkerens oppgaver?

Det er greit å engasjere taktekkeren tidlig i prosessen, slik at han/hun kan få vurdert jobben som skal utføres og så videre planlegge jobben slik at det blir gjort etter gjeldende lover og regler. Taket skal beskytte mot vind, regn, sol og snø, men det skal også holde varmen i bygget inne slik at boligen blir mer energivennlig. Andre oppgaver en taktekker utfører:

  • tekke flate tak, skråtak og andre takformer
  • tekke membraner inne og ute
  • feste sluk og enkle beslag
  • vurdere behov for omtekking av tak og membraner
  • vurdere underkonstruksjoner

Taktekkeren er også ansvarlig for at arbeidet gjennomfører så sikkert som mulig, gjennom å vurdere om det kan være fare for brann eller noen form for lekkasje, sette opp sikringer for ansatte og fremme bruk av personlig sikringsutstyr når de er i arbeid.

 

Hvilke tak bør du velge?

Skal du legge nytt tak, er dette noe taktekkeren kan hjelpe deg med i planleggingsprosessen. Hva som er det rette materialet for deg avhenger av ulike ting. Om du kun skal reparere taket, kan du bruke det materialet som allerede er brukt eller tilsvarende dette. Er du nødt til å ta hele taket eller kun deler av det? Eller skal du ha tak på et nytt bygg? Alt dette kan taktekkeren hjelpe deg med. Hvordan ønsker du at taket ditt skal se ut? Ofte er dette bestemt av designet på huset, spesielt om huset er noe annet enn de tradisjonelle husene med takstein, eller et eldre hus med torvtak. Fargen på taket skal gjerne stå i stil med resten av huset, spesielt om taket ikke er flatt, men synlig. Prisen på taket vil også være viktig for de fleste, men man ønsker heller ikke at det skal gå utover kvaliteten. Dårlig kvalitet betyr kortere levetid, mer vedlikehold og vanskelige reparasjoner om noe skulle bli ødelagt. Det finnes flere ulike taktyper på markedet.

 

Takstein

Vi ser som oftest hus med vanlige takstein som er laget i tegn, betong eller skifer. Takstein kan man få i mange ulike farger, profiler og krumninger. Sjansene for skader vil være minimale dersom man følger Norsk Standard Sintef Byggforsk sine retningslinjer for å legge tak med takstein. I Norge er vi utsatt for både snø og is, noe som i enkelte tilfeller kan være skadelig for taket.

 

Asfalttakbelegg

Asfalttakbelegg har lang levetid, det skal vare i minst 25 år. Det er på tide å reparere taket når skiferbestrøingen begynner å falme og forsvinne, ettersom det da har blitt slitt. Men denne type tak er også lett å reparere dersom man ønsker det. Skulle taket nærme seg sin levetid eller om den har oversteget den, vil det ofte være greit å tekke om hele taket i stedet for å reparere. Taktekkeren vil hjelpe deg med å vurdere dette.

 

Takfolie

Takfolie er en form for PVC folie som kan ha en levetid på 25 år, avhengig av kvalitet, vedlikehold og skader. Når man skal ha takfolie er det ekstremt viktig at det er en kyndig taktekker som legger folien, ettersom folien kan krympe og revne slik at det mister isolasjonseffekten.

 

Treshingel og tak med bord

Treshingel finner vi på mange eldre bygg i Norge, men det er også noen som velger dette til nye boliger. Levetiden på trykkimpregnert treshingel er omtrent 30 år, så lenge kvaliteten er god og at arbeidet har blitt utført godt nok. Du kan forhindre at treet blir skadet av mose og sopp dersom du overflatebehandler treshingelen. Er bygningen i nærheten av trær og skog er dette spesielt viktig. Det er ellers lite vedlikehold som kreves, annet enn å fjerne løv og skitt som samler seg opp gjennom høsten og vinteren.

 

Torvtak

Ønsker man å gi boligen et mer tradisjonelt utseende kan man velge et torvtak. Torvtak har en estetisk funksjon, men det er også lydisolerende og forhindrer støy fra fly- og veitrafikk. Det er viktig at torvtak legges av en som kan det, slik at det blir gjort ordentlig. Du må også sette deg godt inn i hva som kreves av vedlikehold og etterarbeid, ettersom det kreves en god del av deg når du har torvtak på boligen din.

Sagt med andre ord, er det viktig at du sørger for å finne en god taktekker, gjerne en taktekker med fagbrev, som kan gjennomføre både planleggingen, arbeidet og eventuelt etterarbeid. Før du velger burde du ta kontakt med flere taktekkere for å motta både forslag og prisoverslag. Du kan også velge å la anbudstorget gjøre letingen for deg. Da kan du slappe av og se over tilbudene du mottar og lese gjennom anmeldelsene de ulike taktekkerne har fått, før du tar et valg.