3 tips: Pusse opp soverom
Rate this post

3 tips: Pusse opp soverom

Ofte skulle forandringer helst skjedd i går, men en oppussing krever planlegging og lur gjennomføring. Drømmer du om å pusse opp soverommet ditt? Da burde du få med deg disse tre tipsene.

Soverommet. Hjemmets oase. Hjemmets kilde for ro. Når du er sliten og vil slappe av, er det gjerne soverommet som frister aller mest. Den slitne kroppen din trekkes mot sengen, du tar en hvil og våkner fulladet, klar for å ta fatt på hverdagen igjen. Føler du at soverommet ditt trenger et løft, men usikker på hvor du skal begynne? Her får du tre tips som kan hjelpe deg å komme i gang.

 

1. Vær kreativ med vegg og maling

Noe av det første vi tenker på, er hva slags farge soverommet skal ha. Dette kan være veldig vanskelig og det er avgjørende for hvordan helhetsinntrykket blir. Mange lurer på om de skal bruke flere farger, eller kombinere både tapet og maling. Svaret på dette er: Kjør på!

Det skader så absolutt ikke å være kreativ, og det vil kunne gi boligen din et helt nytt preg. Du kan sikre at soverommet blir din stil og akkurat slik du vil ha det. Soverommet kan være med på å vise frem hvem du er og hva du liker. Husk likevel på at veldige kraftige farger kanskje ikke er like heldig i rommet du skal prøve å sove i. Et sikkert valg er derfor å gå for noe som er mer dust.

Soverom med spennende vegger

En vegg trenger jo ikke å være kjedelig, så ved å kombinere og eksperimentere kan du skape din egen stil. Ta i bruk tapet med tekstur, mal veggene i forskjellige farger eller mal taket. Her kan du høre med forskjellige malere hva de anbefaler. Eventuelt kan du be om hjelp hvis du ikke har tid. Et lite tips for soverommet er å unngå sterke kontraster – da soverommet skal stimulere til hvile.

 

Oppussingen blir morsommere

Et annet argument for å kombinere farger eller maling og tapet, er at dette faktisk gjør selve prosessen morsommere. Ofte er det slik at et prosjekt virker veldig spennende i planleggingsfasen og deretter mister vil litt gnisten fordi det blir mye hardt arbeid. Dersom man leker seg litt og er kreativ, da blir det straks mye gøyere å holde på med dette soverommet.

 

Soveromsfarger

Noen har helt konkrete ønsker og tanker om hva slags farge det skal være på soverommet. Noen vil for eksempel ha mørke farger slik at rommet blir enda mørkere om natta. Andre setter pris på lyse farger som kanskje gir en følelse av ro og avslapning. Dette er heldigvis opp til hver enkelt av oss, men det kan være lurt å ha tenk litt gjennom saken. Hva er viktigst for deg? Har du noen erfaringer du kan bruke til å ta valget? Mange vet innerst inne hva som gjør at de sover best, det handler bare om å finne frem til dette.

 

Velge farger til soverom

Det er aldri enkelt å velge når man plutselig har mange valg, derfor kan det være lurt å følge rådet om å kjenne litt etter hva slags farger som gjør at du sover best. Du kan også velge å gå for en løsning hvor en av veggene er i for eksempel svart eller mørk farge, og så velge lyse farger for de resterende veggene. Dette kalles kontrastvegg og har blitt veldig populært de siste årene. Da får du en kombinasjon som totalt sett kan gi et litt mer dynamisk uttrykk.

 

Oppussing av soverom

Valg av farger er viktig når man skal pusse opp soverom.

Male soverom

En feil mange gjør er å sette i gang med å male soverommet før de egentlig har satt seg inn i hvordan det bør gjøres. Selv om mange av oss fint klarer å male på egen hånd, er det ikke så dumt å vurdere hjelp. Malere gjør at resultatet blir mye bedre og proffere. Små detaljer er faktisk utrolig viktig for helheten.

Hvis du bestemmer deg for å male selv, gjør du i hvert fall lurt i å bruke litt tid på å lære deg litt grunnleggende. Blant annet vil en farge forandre seg i ulike typer lys, og det er ikke alltid like lett å velge riktig farge. Spør gjerne i en butikk der du kjøper maling og materialer om å få noen råd, og aller helst kan du ta kontakt med noen eksperter for å leie dem inn til å få noen tips og litt hjelp på veien.

 

Tapet til soverom

En påminnelse du kan ta med deg er at du burde huske på at det finnes utrolig mange muligheter og varianter av tapeter. Det gir rom for å virkelig få et soverom som skiller seg ut. Det kan være lurt å være innom flere forskjellige forhandlere for å se på utvalget av tapet. Enten du ønsker en helfarget med struktur eller en mønstret. Mange har noen konkrete tanker om hvordan tapeten eventuelt skal se ut hvis valget faller på dette, da kan det være lurt å snakke med en håndverker som kan hjelpe deg til å finne riktig produkt.

 

2. Lys er viktig

Slipp lyset inn! Selv om det er søvn og soving som er det viktigste med et soverom, er det viktig å ha fokus på lys. Riktig lys vil være med på å skape ro og atmosfære i rommet, i tillegg til å få rommet til å virke større og mer åpent. Det er viktig med vinduer som gir deg lyset du trenger om morgenen, for å klare å stå opp. Samtidig kan også bruk av speil være med å gi inntrykk av at rommet er større. Lysforholdene har med andre ord mye å si.

Mange liker også godt å nyte late helgedager i sengen, med for eksempel en god bok. Setter du også opp noen lystette gardiner, eventuelt rullegardin, er det heller ikke noe problem å stenge ute sollyset på natta.

 

Lys og lampe på soverom

Stilige lamper på soverommet kan gi interiøret det lille ekstra og gjøre din bolig stilig. Det finnes mange valg, og du trenger ikke nødvendigvis gå for en du finner på IKEA eller en «alle andre har». Tenk annerledes og finn noe unikt som gjør rommet spesielt!

 

Taklampe soverom

Noen nøyer seg med å ha gode nattbordslamper, mens andre kun har en taklampe. Det beste er trolig en kombinasjon. Taklampen kan gi deg ekstra lys når du trenger det. For eksempel når du skal vaske rommet eller rydde i klesskapet ditt. Det finnes mange ulike valg når det kommer til taklampe, du kan derfor med fordel bruke god tid i ulike butikker for å finne den som er perfekt for ditt soverom. Kanskje den bør stå i stil til nattbordslampene dine?

 

Større vinduer

Om du mener at du har for lite lys på soverommet i dag, kan du få hjelp av en snekker til å sette inn et større vindu. Undersøk gjerne ulike typer vinduer og muligheter du har før du legger ut et anbud. Det vil du få mye igjen for i ettertid.

 

3. Tenk plass og interiør

Hvor mange kvadratmeter som skal pusses opp varierer veldig. Noen har små og intime soverom, mens andre har god plass å boltre seg på. Dette er noe som påvirker valg av møbler og interiør i stor grad. Det er selvfølgelig også stor forskjell på smaken. Noen liker å fylle rommet med mange ting og møbler, mens andre ønsker få ting og mer «luft».

Uansett hva smaken din er, utnytt plassen du har til rådighet. Det er ikke alt vi har plass til alt vi har på soverommet, så her gjelder det å prioritere og være smart. Har du for eksempel skråtak, kan du bruke en stang som er festet med vaiere i taket for å henge opp klær. Er rommet lite kan du bruke veggskap for å frigi plass under skapene til å sette en seng eller en kommode.

 

Interiør på soverom

Det er mange grep man kan ta når det kommer til møblering og interiør på soverommet. Det viktigste er at du lar kreativiteten din får leke seg litt – det vil gjøre resultatet bedre. En enkel ting som mange glemmer er å ha fokus også på sengetøyet. Dette tar faktisk mye av rommet – det er noe man legger merke til. I tillegg er det veldig viktig med behagelig dyne og pute når man skal sove, sengetøyet kan ha noe å si for denne komforten.

Når det kommer til interiør på soverommet kan du tenke på detaljer og møbler som dette: Puffer, tepper, hyller, malerier, lamper, bokhyller, stoler, bord, klesskap, kommode, gardiner, rullegardin, vaser, blomster.

Det er du som bestemmer hva du skal ha og ikke ha, men et godt tips er å se litt ekstra på lekre puffer og små tepper som kan gjøre rommet unikt.

 

Interiør tips

Interiør skaper trivsel i rommet og bidrar til å lage den rette stemningen. Interiør kan være alt fra møbler, tekstiler, som pledd og puter, til mindre dekorgjenstander, som vaser, lysestaker eller figurer som løfter uttrykket og gir det lille ekstra.

For å gjøre det hele enda litt enklere for deg, skal vi servere noen korte og konkrete tips til hvordan eller hva du kan tenke på når du skal planlegge interiør for ditt soverom.

 

Pynteputer

Puter er en enkel måte å skape helhetsinntrykket i rommet på. Man får et litt eksklusivt preg og det gjør at rommet får det lille ekstra. Med andre ord, pynteputer får rommet til å se gjennomført ut. Her kan man leke seg med puter i ulike størrelser, farger, kvaliteter og design slik at det passer akkurat din stil. Mulighetene er uendelige!

 

Klær til pynt

Å bruke klær for å pynte opp er noe som stadig blir mer populært. Mange av oss er kanskje mest vant til at skap skal gjemme bort klærne våre, men dette er ikke nødvendig. Selvfølgelig skal de fleste klær i skuffer eller skap, men hva med å vise frem noen råflotte plagg og la disse bli en del av interiøret? Alt du trenger er en stang og noen kleshengere – eller noen kroker eller oppheng til å vise det frem.

 

Gjør rydding enkelt

For å ha et mest mulig praktisk rom, bør rydding være enkelt. Derfor gjør du lurt å tenke løsninger når du skal innrede soverommet. Kanskje du trenger noen ekstra møbler eller oppbevaringsmuligheter? Jo lettere det er å rydde, jo ryddigere får du det ellers i hverdagen.

Pusse opp soverom

Pynteputer som interiør på soverom

Blomster

Blomster (både ekte og fake) kan gjøre rommet enda mer «behagelig». Du kan skape den atmosfæren du trenger for å sove godt og drømme søtt.

 

Takhengte lamper

Lamper som henger fra taket kan være utrolig stilig. Disse finnes det mange varianter av disse og det gjelder derfor å finne noe som passer til rommets stil ellers. Om soverommet er ganske nøytralt ellers, kan det gi et kult uttrykk med en spesiell lampe som «tar litt mer plass». Én ting er sikkert, rommet vil raskt se mye mer moderne ut hvis man velger takhengt lampe.

 

Soverom inspirasjon

Forhåpentligvis har du nå fått både inspirasjon og gode tips. Det bør ha ført til at du kan komme i gang med prosessen. Dersom du trenger enda mer inspirasjon er det bare å dra til de ulike butikkene for å se hva som finnes på markedet. Husk at du alltid også har mange fagpersoner og håndverkere du kan spørre. Alle disse har god erfaring med å hjelpe folk med å finne akkurat det de leter etter og drømmer om. Du skal ikke være redd for å sende en forespørsel til ulike håndverkere – de hjelper deg gjerne!

 

Pusse opp soverom

Det å pusse opp et soverom kan gjøre mye for boligen i sin helhet. Det er mange som bestemmer seg for et slikt prosjekt, men som synes jobben blir for stor. Hvis du aldri før har pusset opp eller forandret et rom hjemme, burde du definitivt finne noen som har dette som fagfelt. Et soverom som har blitt pusset opp sånn «passe ok» er sjelden noe man blir fornøyd med i lengden.

Husk at du bruker mange timer av livet ditt på soverommet, derfor er det viktig at du er fornøyd med både farger, interiør og lysforhold. Spør noen som kan dette, da vil rommet bli ferdig mye før også. Uansett: lykke til med soverommet!

 

Få hjelp av profesjonelle

Strekker ikke tiden til? Husk at du gjennom Anbudstorget kan legge ut anbud og få hjelp av snekkere, malere og elektrikere til ditt prosjekt. Dermed kan du fokusere på hverdagen og heller få hjelp til å visualisere idéene dine.

Legg inn anbud nå

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer