Oljefyr og forbud: Fjerning av oljetank
Rate this post

Oljefyr og forbud: Fjerning av oljetank

Dersom din varmeløsning per i dag består av oljefyr eller oljetank er det på tide å vurdere noe nytt. Det vil nemlig lønne seg veldig å få byttet det ut i løpet av 2018.

Oljefyr

En del husstander har fremdeles oljefyr. Selv om mange allerede har sett verdien i varmepumpe som varmeløsning, er det slettes ikke alle som har kommet så langt. Nå finnes det minst ett veldig godt argument til å kvitte seg med oljefyr så fort som mulig – i hvert fall i løpet av 2018.

Oljefyr forbud

Oljefyr hører fortiden til, i 2020 kommer det faktisk et nytt forbud. Da blir det helt forbudt for alle å fyre med fossil olje. Det betyr at en god del må kvitte seg med sin oljetank og finne nye løsninger for hjemmet. Dermed blir det også slutt på en del støtteordninger og fordeler, som til nå har blitt tilbudt for å få folk til å gå over til bedre løsninger. Med andre ord; vurderer du å skaffe deg varmepumpe, er det på tide å slå til nå. Det kan du spare mye penger på!

Fjerne oljetank 2018

Enova er en organisasjon som jobber for Norges omstilling til å bli et lavutslippssamfunn. Det er derfor mange som stadig søker om tilskudd når de bestemmer seg for å gjøre om på det varmesystemet de har hjemme. Ulike varmepumper og løsninger vil gi ulikt tilskudd.

Nå jobber de med å få ut informasjonen om forbudet som kommer i 2020. Hvis du fjerner oljetanken din i 2018 og skaffer deg en varmeløsning Enova støtter, vil du kunne få 20 000 kroner i støtte. I 2019 vil dette beløpet halveres, du vil da kun få 10 000 kroner i støtte. Det er med andre ord snakk om ganske mange penger man kan spare på å være rask. I 2020 vil støttebeløpet avvikles helt på grunn av forbudet som da trer i kraft.

Sanering av oljetank

Noen har kanskje allerede fått et brev fra kommunen med beskjed om å fjerne det man har av oljetank i hagen – i så fall er det forhåpentligvis gjort. Likevel er det noen som enda ikke har fått beskjed om å fjerne og derfor kanskje heller ikke har sett noe poeng i å streve med det. En god del er også bekymret for utgiftene og lurer derfor på om de kan la tanken bli igjen.

Den gode nyheten er at du som nevnt kan få god støtte fra Enova hvis du er rask til å få det gjort.

Finn nødvendig informasjon om din tank og ta deretter kontakt med et firma som kan hjelpe deg med sanering av oljetanken. Søk også støtte fra Enova og få hjelp til å finne ut av hva slags varmeløsning du nå skal gå for.

Har du en nedgravd parafintank?

Da må som sagt forberede deg på å fjerne den rimelig snart. Parafintanken kan heller ikke bare graves opp. Den må først tømmes der den ligger og rengjøres før den tas opp.

Selv om tanken har rustet og kanskje fått hull, betyr det ikke at tanken har lekket. Derimot vil den lekke når den tas opp siden parafinen vil renne ut. Dette er grunnen til at profesjonelle må grave den opp, tømme og rengjøre tanken med kjemisk rens før den heises opp.

Slik fjernes tanken

  1. Graveren lokaliserer tanken i plenen
  2. Tanken graves frem
  3. Tanken heises opp og fraktes bort
  4. Hullet fylles med singel og toppes med matjord
  5. Dagtanken inne i boligen fjernes

 

Fjerning av oljetank innen 2020

Siden det nå kommer et forbud i 2020, må alle innen da ha fjernet oljetanken. Dess kjappere du gjør det – dess billigere kan du også gjøre jobben.

Enova opplyser om at de varmeløsningene som støttes er disse:

  • Biokjel
  • Bio-ovn med vannkappe
  • Væske-til-vann-varmepumpe
  • Luft-til-vann-varmepumpe
  • Fjernvarme

Det betyr altså at siden du uansett må fjerne oljetanken din, kan du velge blant denne listen hvis du ønsker å få tilskudd. Ikke bare vil det lønne seg økonomisk der og da, det vil også gjøre energiutgiftene dine lavere på lang sikt. I tillegg øker du standaren på huset, det er veldig lurt dersom om man en gang i fremtiden skal selge og kjøpe noe annet.

Du kommer ikke unna det å fjerne tanken, men du kan ta valg som gjør dette tiltaket mye billigere og mye mer lønnsomt. Både på kort sikt og på lang sikt.

Bytt ut oljefyr med klimavennlig varmekilde

Heldigvis er det bare flere og flere som begynner å tenke på miljøet vårt. Det er derfor mange som ønsker å ta valg som er klimavennlig. Når du nå skal fjerne oljetanken din og finne en ny varmekilde, har du muligheten til å gjøre noe som er bra både for deg, familien din og miljøet.

Oljefyr blir det helt slutt på, men det finnes veldig mange andre gode løsninger på markedet. Du skal derfor ikke frykte at det blir kaldt eller dårlig inneklima hos deg! Nå gjenstår bare å finne ut hva som er mest optimalt for akkurat deg og ditt hjem.

Det finnes for eksempel mange varmepumper der ute som sikrer et nesten perfekt inneklima. Da får du muligheten til å få det svalt om sommeren og varmt om vinteren. Egentlig får du både varmeovn og air condition i ett!

Det er du som bestemmer varmekilden, men husk at du nå har muligheten til å bytte ut til noe klimavennlig. Ta gjerne kontakt med en leverandør av varmepumper for å få hjelp til valget. De har mye god kunnskap og har hjulpet mange med å finne den beste løsningen.

fjern din oljefyr

Støtte til varmekilde

Dersom du nå ønsker å være rask og ønsker å få så mye støtte som mulig, er du helt klart på rett spor. Det er et valg du ikke kommer til å angre på.

Etter at du har fått tilkalt et firma som så hjelper deg med å fjerne oljefyren, og du også har fått skaffet deg en fornybar løsning, kan du registrere dette hos Enova.

Du skal legge ved dokumentasjoner og alle nødvendige kvitteringer. Du registrerer så hvor mye du har brukt på dette, og så vil Enova regne ut hvor mye du skal få i støtte. Du kan velge å få pengene utbetalt med en gang, eller du kan få det som en del av skatteoppgjøret ditt.

Les flere artikler

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer

Hvorfor du ikke skal kjøpe svart arbeid

Har du vært fristet til å gjøre oppussingen litt billigere? Er det til tider fristende å bruke svart arbeid? I så fall burde du fortsette å lese – vi tror du kommer til å endre mening.

Les mer