Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Sprenging Sørfold

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!

Maskinentreprenør

Vet du hva en maskinentreprenør driver med? For å nevne noe er tjenestene en slik entreprenør leverer blant annet graving og masseforflytning. Selv om du ikke er i gang med et byggeprosjekt akkurat nå, kan det hende du i løpet av livet vil starte på et – da kan det være veldig lurt å vite om hva slags håndverkere og eksperthjelp man trenger. Maskinentreprenør kan være noe av det som burde stå på lista.

 

Ikke det samme som entreprenør

En entreprenør utfører tjenester innen bygg og anlegg, og det kan i grove trekk skilles mellom bygg og maskinentreprenører. En totalentreprenør er en entreprenør som prosjekterer i tillegg til arbeid som de selv utfører, dette innebærer også å administrere eventuelt innleide firmaer slik at oppdragsgiver kun har ett ansvarlig kontaktpunkt å forholde seg til. Det kan være greit å vite om betegnelsene, da dette blant annet vil gjøre det enklere å finne fagfolkene man trenger.

 

Hva gjør en maskinentreprenør?

For deg som ikke er helt sikker på hva en maskinentreprenør driver med, kan vi si i korte trekk at en maskinentreprenør utfører grunnarbeid. Her er noen konkrete eksempler før vi går nærmere inn på saken: graving, transport, drenering, sprenging, veiutbygging og ulike typer anleggsarbeid og planering. Du kan altså få gjort mye hvis du leier inn en maskinentreprenør, men nøyaktig hvilke oppgaver kan du sette bort til disse entreprenørene?

 

Grunnarbeid

Generelt kan man si at en maskinentreprenør tar på seg grunnarbeid. Planering kan på mange måter være en del av grunnarbeidet. Det er nemlig slik at dersom man skal gjøre noe på tomta, eller sette i gang med en eller annen form for bygging, så må det grunnarbeid til. Det kan dreie seg om for eksempel graving. I mange tilfeller trenger man da en maskinentreprenør som kan dukke opp med utstyr og maskiner og foreta dette grunnarbeidet. Etter at de har vært der vil da være enklere å begynne på drømmeprosjektet ditt som helt sikkert fører til at du får det mye finere hjemme!

 

Oppgradering av hytta

Er det på tide å gjøre hagen og hyttens fasade litt finere? Da har du kanskje et ønske om å for eksempel lage en gangvei fra parkeringsplassen til inngangsdøren. Da kan du gi et slikt oppdrag til en maskinentreprenør og på den måten få oppgradert hytta di.

Vurderer du eksempelvis å sette i gang et byggeprosjekt og bygge ny hytte, trengs hjelp til graving av tomta der hytta skal stå.

 

Muring eller stein ved tomt

Mange ønsker for eksempel hjelp til muring av et større område, mens andre ønsker naturstein rundt tomta si. Da kan det hende at du får bruk for en entreprenør. Det kan også være snakk om betong til hus, garasje eller andre bygninger – samt etablering av kjellernedgang. Skal du ha grunnmur eller støttemur? Dette er også noe en maskinentreprenør ofte kan hjelpe deg med. I tillegg kan det være andre jobber i forbindelse med huset, for eksempel kjerneboring, pussarbeid og utgraving av kjeller.

 

Graving

Ved utvidelser av tomta eller oppgraderinger og forbedringer kan det være behov for å grave av ulike grunner. Kanskje du skal ha et basseng? Kanskje du skal sette opp en garasje? En bod? Noe annet? Av ulike grunner kan det altså hende man får behov for å grave – i noen tilfeller må rett og slett tomta tilpasses det vi skal sette opp og skaffe oss. Skal man grave større områder, er det behov for større maskiner som kan gjøre jobben.

 

Fjerning av oljetank

Fra 2020 vil det være forbudt å ha oljetank og benytte seg av oljefyr. Derfor er det lurt og allerede nå tenke på å få fjernet tanken. Før du setter i gang er det noen punkter du bør prøve å finne litt informasjon om før du tenker på oljetanksanering:

 1. alder på tanken

 2. siste tilstandskontroll

 3. hvilken type tank (stål, glassfiber og så videre).

 4. størrelse på tanken

 5. nåværende innhold i tanken

 6. plassering av tanken

 7. plassering av tankens rør og ledninger

Om du har et vannbårent varmeanlegg og legger om til en varmeløsning som støttes av Enova, kan du i tillegg få 20 000 i støtte. Varmeløsninger Enova støtter er biokjel, bio-ovn med vannkappe, væske til vann varmepumpe, luft til vann varmepumpe og fjernvarme.

 

Massetransport

En maskinentreprenører har mange maskiner som egner seg godt for transport. Det trenger ikke nødvendigvis være leveranse av grus og stein, det kan være transport av ulike ting til/fra et byggeprosjekt eller lignende.

 

Leveranse av grus og stein

Skal du ha grus på store deler av tomta di? Eller trenger du det til noe annet? Skal du ha store mengder stein? Alt dette er vanskelig å frakte selv, og det er her en maskinentreprenør kommer inn. Heldigvis har de mye og riktig utstyr – de har maskiner – som gjør denne jobben veldig enkel for dem.

 

Planering

Dersom du skal gjøre arbeid på tomta og i hagen vil det i mange tilfeller være behov for planering. Det betyr at et område må justeres ved å tilføre noe – du må fylle på enten grus, sand, jord eller lignende for at å jevne ut. Det er rett og slett en metode som brukes for å gjøre området klart for det som skal bygges, lages eller settes opp.

 

Avløpsarbeid

Vi bruker svært lite tid og energi på å tenke på det, men vann og avløp er utrolig viktig for vår hverdag og trivsel. Derfor er det viktig at dette systemet er som det skal – det betyr at vi noen ganger trenger fagfolk til å oppgradere, reparere eller kontrollere. En maskinentreprenør tar på seg grøfting for denne type jobber.

 

Drenering

Boliger har behov for drenering for at ikke fukt eller vann skal ødelegge. Denne typen vannfjerning er noe man noen ganger må ha hjelp til. De fleste boliger har i dag grunnmurspapp og dreneringsrør under seg, slik at overvann, regnvann og annen væske skal føres bort fra grunnmuren. På denne måten holder for eksempel kjelleren seg tørr. Hvis du ikke har riktig drenering kan du ende opp med en søkkvåt kjeller – det kan by på mange problemer.

 

Av ulike grunner kan kjelleren bli fuktig. Da er det ofte på grunn av en av disse årsakene:

 • Lekkasjer

 • Kondens

 • Salt- og kalkutslag

 • Mugg- og råtesopp

 

Skulle du plutselig legge merke til at kjelleren begynner å bli mer fuktig, er det viktig at du gjør noe med saken så fort som mulig. Kontakt fagfolk som kan hjelpe deg med dette. Hvis du ikke tar dette problemet alvorlig med det samme kan det fort oppstå fukt og råte som senere vil føre til store reparasjonskostnader.

 

Sprengning

På noen tomter finnes det fjell og stein som ødelegger for mulighetene som egentlig finnes på tomta. Dette betyr at man har behov for sprengning – det er definitivt noe man ikke kan gjøre selv. Altså må det fagfolk til – her må en entreprenør inn og ta seg av fjellet som står i veien for det du har lyst til å gjøre med hagen din.

Veiutbygging og veiarbeid

Dette er kanskje den delen av jobben til en maskinentreprenør som blir minst brukt av privatpersoner, men det kan hende at du for eksempel har en privat vei som du før eller siden blir nødt til å gjøre noe med. Kanskje ønsker du å gjøre om grusveien til asfaltert vei, kanskje trenger du bare at veien blir litt bedre, eller kanskje trenger du å gjøre om helt. Asfaltarbeider er derimot veldig vanlig i forbindelse med parkering til borettslag eller enebolig, som innkjørsel til nabolag og så videre.

 

Prosjekt og planlegging

For å komme i mål med et større prosjekt som innebærer for eksempel graving og sprengning, trenger man ofte hjelp til selve planleggingen. Ofte kan du få god hjelp fra en entreprenør til hele prosjektet, og da starter det med en nøye planlegging. På denne måten sikrer du at ting blir gjort i riktig rekkefølge, på riktig måte og til rett tid. Et slikt ansvar burde du ikke ta alene – snakk med de fagfolkene som virkelig kan dette.

 

Maskiner og utstyr

Firmaer som består av maskinentreprenører og leverer tjenester innen dette feltet har den store fordelen at de har mye bra utstyr. De har maskinene som trengs for å gjennomføre en rekke jobber. De fleste entreprenørene med hjemmeside, skilter med at de har en «moderne maskinpark». Noen opplyser også om hva slags utstyr og maskiner de faktisk har. Dersom du vet at oppdraget du skal ha utført krever spesielle maskiner, kan det være lurt å opplyse om dette når du tar kontakt med et firma.

Maskiner som disse firmaene har kan for eksempel være store gravemaskiner, hjullaster, lastebiler, maskinhenger, pickup og traktor.

 

Byggeprosjekt – dine drømmer

Tegner du og skriver du ned idéene dine som omhandler et relativt stort byggeprosjekt? Du trenger ikke føle at du er den eneste, mange har store drømmer og ønsker når det kommer til å bygge ut, bygge nytt eller oppgradere.

Dessverre er det ikke alle som tar sjansen og får realisert byggeprosjektet. Ofte kommer dette av at de kan for lite om temaet, de vet ikke helt hvor de skal begynne eller hvordan de skal få kommet i gang. Det sier altså stopp ved notatarket. Dette trenger ikke være deg – du kan gjennomføre byggeprosjektet og drømmen din.

Det viktigste er å finne ut av hva slags håndverkere du trenger – hva slags fagpersoner du trenger for å gjennomført det som står på lista og tegningene dine. Det kan for eksempel hende at du trenger å komme i kontakt med maskinentreprenører, i veldig mange tilfeller er dette viktig for å komme i gang.

Maskinentreprenører ser gjerne på idéene dine og kan være en igangsetter. De kan starte med grunnarbeidet som er helt nødvendig for å kunne begynne med å bygge. Snakk med de fagpersonene du trenger og sett i gang byggeprosjektet med det samme!

 

Pris på maskinentreprenør

Som du sikkert har skjønt så driver maskinentreprenører med utrolig mye forskjellig, det vil si at pris er noe som kan variere veldig. Det kommer helt an på hva du skal ha gjort.

De fleste maskinentreprenører benytter seg av ulike timespriser basert på typer og størrelser på maskinene som trengs til jobben. Med andre ord er de helt avhengige av en så detaljert beskrivelse som mulig for å kunne gi deg et reelt tilbud. I tillegg kommer tilflyttingskostnader. Som det er med alle typer håndverkere, er det lurt å spørre om pris fra ulike firmaer. Vær da så spesifikk som mulig når det gjelder jobben som skal bli gjort – og be gjerne om fastpris. Da kan du enklere sammenligne tilbudene, men vi anbefaler ikke at du går blindt etter pris. Sjekk også omtaler fra de ulike maskinentreprenørene du vurderer.

Husk også å skrive en detaljert kontrakt for jobben. Få med pris, tidsbruk, hva som skal bli gjort og til når, samt resultatet. Med en så detaljert kontrakt som mulig, gjør det lettere for begge parter.

 

Billig maskinentreprenør

Det kan hende du allerede er i gang med å bruke disse to ordene i søkefeltet. Dessverre er det sjeldent at det dukker opp et magisk resultat som faktisk gir deg en veldig billig maskinentreprenør. Heller er det kanskje ikke det du bør ha aller mest fokus på.

Det er selvfølgelig slik at prisene kan variere veldig, så det er absolutt ikke dumt å bruke litt tid på å finne ut av dette. Pass bare på at du ikke går for noen dumme løsninger. Som for eksempel svart arbeid. Dette kan ende opp med å bli både dyrt og langt unna ønsket resultat. Svart arbeid kan virke fristende fordi prisen er en helt annen, men faren er større for at de håndverkerne som driver på denne måten ikke har de rette papirene, den rette erfaringen og så videre. Dette kan by på problemer. Du kan for eksempel ikke regne med å få en eventuell utbetaling på forsikringen din dersom noe skulle skje, hvis du har benyttet deg av svart arbeid. Vår oppfordring er å alltid boikotte svart arbeid. Både for din egen del og for de håndverkerne som driver på lovlig måte.

Hold deg unna slike «kreative» løsninger, men bruk gjerne tid på å undersøke ulike priser. Det er selvfølgelig mulig å spare penger hvis man følger med og ser på mulighetene som finnes.

Velg riktig håndverker

Dersom det er en maskinentreprenør du er ute etter, gjør du likevel lurt i å ha fokus på å faktisk velge riktig håndverker. Det er en del fallgruver og noen opplever at de ikke blir fornøyde med prosess eller resultat. For å være mer sikker på at man får det slik man vil, burde man bruke noe tid på å finne håndverker.

 

Tips til å finne riktig håndverker:

 1. Sjekk referanser nøye

 2. Gjør noen søk på nett

 3. Vurder flere tilbud

 4. Sammenlign priser

 5. Lag en beskrivelse av oppdraget

 6. Skriv kontrakt

 7. Dokumenter arbeidet (f.eks. bilder)

 8. Følg opp håndverkerne og ha en god dialog

Husk også på at noen håndverkere ønsker å komme på en befaring før de kan si noe om pris, tidsbruk og så videre. En slik befaring vil være positivt for deg som skal i gang med et prosjekt. Det er større sannsynlighet for at du får det som du vil og håndverkeren får mer innsikt i det som skal bli gjort. Dette danner et godt utgangspunkt for videre arbeid. På en befaring kan det også hende du får kommentarer eller input fra fagpersoner som gjør at du foretar visse endringer i dine planene du hadde. Det er veldig lurt å høre på de som virkelig kan det de driver med.

 

Finn en maskinentreprenør i nærheten

Det lønner seg alltid å velge håndverkere eller firmaer som ligger i nærheten av der prosjektet skal gjennomføres. Det er nemlig slik at noen firmaer tar ekstra betalt for kjøring, dette kan bli kostbart hvis det er snakk om lang reisevei – spesielt hvis oppdraget går over mange dager, uker eller måneder.

Sats derfor på å finne en maskinentreprenør som er nær deg. Som regel finnes det mange gode alternativer og muligheter når man leter etter fagfolk. Firmaene er spredt over hele landet, slik at alle kan få hjelp til sine byggeprosjekter. Uansett hvor det måtte befinne seg!

 

Du kan legge jobben ut på anbud

Du gjør som nevnt lurt i å ta kontakt med ikke bare ett firma, men flere. Dette for å sikre at du ikke betaler for mye, og for at du raskere skal komme i mål med å finne de håndverkerne du trenger.

Det kan være litt slitsomt å skulle ringe rundt til mange ulike maskinentreprenører. Det tar både mye tid og energi. Etter du har beskrevet oppdraget for tredje eller fjerde gang, går du nok lei. Heldigvis finnes det en annen metode som gjør dette mye enklere.

Du kan legge jobben ut på anbud! På denne måten snur du litt på prosessen. Istedenfor at du oppsøker fagfolk, kommer disse fagfolkene løpende til deg - med et ønske om å gjennomføre oppdraget du har beskrevet. De kjemper om deg som kunde, hvilket fort kan bety at det er noe å gå på når det gjelder pris også. Så er det selvfølgelig du som bestemmer hvem som skal få jobben.

På vår side kan du enkelt legge ut jobben på anbud. Innen kort tid vil du få tilbud fra flere og kunne velge blant flere tilbydere av tjenesten du er ute etter. Sammenlign pris og omtaler - og finn ut av hvem du skal gå for!